Μαθήματα Φωνητικής Online: Παιδιά – Ενήλικες – Αρχάριοι

Η μουσική και το τραγούδι αποτελούν κώδικα επικοινωνίας και συμβάλλουν στη θωράκιση της ψυχικής μας υγείας.
Ειδικότερα, η ύπαρξη και η διδασκαλία της Μουσικής και η σωστή τοποθέτησης της φωνής στα παιδιά συντελεί από μικρή ηλικία :
Α) στη στήριξη της αναπνοής, στην καθαρή άρθρωση και στην καλλιέργεια της ακοής. Η σωστή και πλήρης αναπνοή και η χαλάρωση είναι σημαντική προσφορά υγείας για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς δημιουργεί αρμονία σε όλο το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα και συντελεί στην ανάπτυξη μιας όσο το δυνατό πιο ισορροπημένης προσωπικότητας.
Β) στην ψυχική ισορροπία, καθώς μέσα από το τραγούδι το παιδί εκφράζει τις συναισθηματικές του καταστάσεις και εκτονώνεται. Σε ψυχικό επίπεδο οι δονήσεις της φωνής απελευθερώνουν άμεσα από τους φόβους, το θυμό, το άγχος, και προκαλούν αισθήματα χαράς. Είναι πολύ πιο σημαντικό να ασχολείται το παιδί ενεργά με τη μουσική, από το να ακούει μόνο παθητικά και αυτό γιατί ψυχαγωγεί τα παιδιά και τους προσφέρει ευχάριστες στιγμές.
Γ) στην ανάπτυξη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων: συνεργασία, συλλογικότητα, αυτοπειθαρχία, αίσθημα ευθύνης και κοινωνικότητας. Η χορωδία, καθώς είναι ένα συγκεκριμένο και συντονισμένο σύνολο ατόμων, διακρίνεται από αίσθημα αλληλεγγύης και συντροφικότητας. Τα άτομα που την αποτελούν χαρακτηρίζονται από πνεύμα ομαδικότητας και αμοιβαία κατανόηση, γνωρίζοντας ότι όλα τα μέλη της χορωδίας αποδίδουν το μέγιστο δυνατό της φωνής τους, για το καλό του συνόλου χωρίς να ακυρώνεται η μονάδα. Η χορωδία δεν λειτουργεί ως «εγώ», αλλά ως «εμείς».
Οι δε τελευταίες επιστημονικές έρευνες, δείχνουν ότι:
⦁ Η σωστή τοποθέτηση της φωνής τριπλασιάζει την έκκριση ενδορφινών,οι οποίες εξυγειαίνουν πολλά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού και προκαλούν αίσθημα ευτυχίας και ευφορίας.
⦁ Με την ενασχόληση των παιδιών με τη μουσική, παρατηρείται μείωση των περιστατικών ενδοσχολικής βίας και την έξαρση των φαινομένων νεανικής παραβατικότητας.
0/5 (0 Reviews)